Materiál čepele ocel, materiál rukojeti dřevo, délka ostří 18 cmJaponský nůž Santoku Zwilling Miyabi z řady 5000FCD má čepel o délce 18 cm, která má autentický japonský tvar s damascénským (proměnlivý vzor z různých úhlů pohledu) designem čepele.
Nůž Santoku je typický pro asijskou kuchyni a je obdobou pro evropský kuchařský nůž.
Japonský nůž Santoku Zwilling Miyabi z řady 5000FCD má čepel o délce 18 cm, která má autentický japonský tvar s damascénským (proměnlivý vzor z různých úhlů pohledu) designem čepele.
Nůž Santoku je typický pro asijskou kuchyni a je obdobou pro evropský kuchařský nůž. Japonský nůž má univerzální využití - ideální na krájení, sekání, drcení, vhodný na zeleninu, maso, ryby i bylinky.
V asijské kuchyni se používá zejména na krájení zeleniny na tenké nudličky a krájení masa na malé kousky pro rychlou přípravu v pánvi WOK.
Dlouhá a široká čepel s jemným ostřím přináší rovnoměrné rozložení síly. Krájení je díky tomu pohodlné a přesné. Vyšší faseta (zkosená hrana ostří) snižuje tření a krájení je tak ještě přesnější.
Tento nůž má vykrojenou záštitu, která brání sklouznutí prstu při krájení a komfortní rukojeť tvaru D pro dokonalé vyvážení a maximální kontrolu nad nožem. Rukojeť je vyrobena z Cocobolo Pakka, což je exotické dřevo, které noži dodává luxusní vzhled.