Keramické nože
Vydrží dlouho ostré a složení čepele nemá vliv na chuť a vůni krájených potravin. Čepel je však poměrně křehká a není snadné ji nabrousit, proto se keramika nedoporučuje používat například na kosti. Můžete si vybrat keramický nůž na zeleninu, kuchařský nebo třeba japonský ideální pro rychlou práci. Při vybavování nové kuchyně můžete vybrat kompletní sady keramických nožů.
Jak si vedou jiné materiály čepelí?
- Nerez – Jsou velmi odolné a bez problémů je dokážete sami nabrousit. Jedná se o univerzální čepele.
- Ocel – Mají čepel z uhlíkové, nerezové nebo jiné oceli. Rovněž jde o univerzální čepele. Bývají levnější, ale méně odolné než jiné kovové alternativy.
- Titan – Jsou lehké, velmi odolné a dlouhou dobu vydrží ostré. Při kvalitním zpracování by neměly ovlivňovat chuť potravin.















































