Kuchyňské nože Tescoma
V nabídce kuchyňských potřeb oblíbené české značky Tescoma nechybí vedle příborových ani kuchyňské nože. Všechny jsou poměrně cenově dostupné, ale kromě základních sortiment obsahuje i produkty pro náročnější kuchaře. Při vybavování nové kuchyně můžete vybrat kompletní sady kuchyňských nožů Tescoma. Nákup nože můžete doplnit brouskem nebo kuchyňským prkénkem stejné značky.
Čím se liší jednotlivé řady nožů Tescoma?
Tescoma Presto – Tvoří základ nabídky a najdete v ní všechny potřebné nože pro běžné kuchařské úkony za dostupné ceny.
Tescoma Vitamino – Tato řada je speciálně zaměřena na krájení ovoce a zeleniny.
Tescoma Home Profi – Představují univerzální volbu v odolném provedení.
Kuchyňské nože Tescoma Azza – Vyrábějí se kováním z jediného kusu japonské nožířské oceli a mají ergonomickou rukojeť opatřenou masivními nýty. To umožňuje vyšší trvanlivost a odolnost ostří.
Kuchyňské nože Tescoma GrandCHEF – Tyto nerezové nebo ocelové nože jsou určeny pro náročnější vaření – spadají do ní kuchařské nebo například porcovací nože.
Jaký zvolit typ kuchyňského nože Tescoma?
- Filetovací – Navržené pro precizní odstranění kůže a kostí z ryb.
- Japonské – Známé svou větší a velmi ostrou čepelí, ideální pro rychlou práci a krájení surovin do asijských pokrmů.
- Na pečivo – Mají vroubkovanou čepel, která vám pomůže krájet pečivo snadno a bez jeho zdeformování.
- Na zeleninu – Mají menší čepele, které jsou vhodné pro přesné a rychlé krájení zeleniny a ovoce.
- Porcovací – Dlouhé, úzké nože pro přesné krájení a porcování masa.
- Steakové – Mají ideální ostří pro krájení a servírování masa, zejména steaků.
- Univerzální – Lze je použít pro rozmanité úkoly v kuchyni. Pokud si pořizujete první nůž, vyberte klidně z těchto.
- Vykosťovací – Mají speciální tvar čepele pro snadnější oddělování kostí od masa.
Kuchyňské nože Tescoma podle materiálu čepele
- Keramika – Dlouho vydrží ostré. Jejich chemické složení nijak nereaguje s potravinami a neovlivňuje tak jejich chuťové vlastnosti. Kvůli křehkosti čepele nejsou vhodné na velmi tvrdé potraviny.
- Nerez – Jsou velmi odolné a bez problémů je dokážete sami nabrousit. Jedná se o univerzální čepele.
- Ocel – Mají čepel z uhlíkové, nerezové nebo jiné oceli. Rovněž jde o univerzální čepele. Bývají levnější, ale méně odolné než jiné kovové alternativy.

























































