Materiál čepele ocel, materiál rukojeti dřevo, délka ostří 16,5 cmJaponský profesionální nůž Nakiri z řady Tojiro Shippu má délku čepele 165 mm a je oboustranně broušený. Čepele nožů této řady jsou vyráběny ručně z 63 vrstev damascénské oceli (nebo 37 vrstev v případě okrajovacích a menších univerzálních nožů) složitým procesem vrstvení a překládání ocelí s různým obsahem uhlíku.
Japonský profesionální nůž Nakiri z řady Tojiro Shippu má délku čepele 165 mm a je oboustranně broušený. Čepele nožů této řady jsou vyráběny ručně z 63 vrstev damascénské oceli (nebo 37 vrstev v případě okrajovacích a menších univerzálních nožů) složitým procesem vrstvení a překládání ocelí s různým obsahem uhlíku. Tento způsob výroby dává nožům ty nejlepší vlastnosti - nože jsou bezkonkurenčně ostré, houževnaté a odolné. Svoji ostrost si navíc uchovávají po velmi dlouhou dobu. Odolnost nože ještě umocňuje patentovaná tzv. DP metoda, která odstraňuje riziko dekarbonizace při výrobě. Luxusní vlnkový vzor na čepeli, charakteristický pro nože z damascénské oceli, je díky ruční výrobě u každého nože originální. Konstrukce nože je optimálně vyvážená a povrch rukojeti příjemný na dotek, s nožem se proto výborně manipuluje. Rukojeť je vyrobena v tradičním japonském stylu z flambovaného kaštanového dřeva a je proto více odolná vůči vodě a opotřebení. Nakiri je tradiční japonský nůž především na krájení a sekání zeleniny, ovoce, ale i bylinek, velice oblíbený mezi kuchaři. S nožem Nakiri velice snadno nakrájíte suroviny na drobné kostičky nebo tenké nudličky. Díky svým rozměrům čepele vám umožní nakrájenou surovinu nabrat a přenést např. na pánev. Součástí je luxusní dárková krabička a ochranné pouzdro na čepel nože.