Pepř, hmotnost 50 gPepř citronový Pepř citronový je směs koření, obsahující bílý pepř a citronovou kůru. Pepř bílý je plodem pepřovníku černého, což je stálezelená liána dorůstající délky až 4 m.
Pepř citronový Pepř citronový je směs koření, obsahující bílý pepř a citronovou kůru. Pepř bílý je plodem pepřovníku černého, což je stálezelená liána dorůstající délky až 4 m. Sběrnou částí z pepřovníku je plod, který je znám podle způsobu zpracování jako pepř černý, bílý nebo zelený. Obsahem této směsi koření je pepř bílý, který se získává z vyzrálých bobulí máčením ve vodě a odstraněním slupky. Bílý pepř je oproti konvenčnímu pepři ostřejší a výraznější na chuti i vůni. Citronová kůra dolaďuje pikantnost a aroma dominantního bílého pepře. Složení: Pepř bílý, citronová kůra 20 %. Použití: Pepř citronový dodává příjemnou, peprně kyselou chuť mořským, ale i sladkovodním rybám a plodům, masovým minutkám a pikantním omáčkám. Výhodou bílého pepře je, že neobarví světlé omáčky. Okoun na citronovém pepři Na 2 porce potřebujeme: 2 polévkové lžíce másla, 1 lžička olivového oleje, 4 filety z tilapie (okoun nilský), pepř citronový, sůl dle chuti.