Pepř, hmotnost 100 gPepř sečuánský je koření oblíbené zejména v Číně a je zajímavou alternativou černého pepře. Pochází ze stromu s názvem žlutodřev peprný a nejvíce se vyskytuje v provincii S‘-čchuan, odkud pochází jeho český název sečuánský.
Pepř sečuánský je koření oblíbené zejména v Číně a je zajímavou alternativou černého pepře. Pochází ze stromu s názvem žlutodřev peprný a nejvíce se vyskytuje v provincii S‘-čchuan, odkud pochází jeho český název sečuánský. Setkáváme se také s názvy fagara, čínský nebo japonský pepř. Jedná se o značně aromatické a chuťově výrazné koření, které ozvláštní každý připravovaný pokrm. Výhodou je výrazná pepřová chuť bez palčivé ostrosti. Zajímavostí je, že v Číně ho v pražené podobě používají i jako koření do zeleného čaje. Použití: Pepř sečuánský používáme všude tam, kde konvenční pepř. Zejména pak u jídel, kde již převládá palčivá chuť, ale stále postrádáte chuť pepře. Pokud děláte pokrm na pánvi, je vhodné část pepře opražit a část dát do hotového jídla – tím se rozvíjí celá škála chutí. Použít ho lze formou drceného či celého. Vyjímá se zejména na drůbeži připravené čínským způsobem. Doporučujeme lidem, kteří jsou na palčivost obyčejného pepře citliví.