Sekáčky na maso
Slouží k porcování masa i s kostí. Sekáčky na maso jsou poměrně velké a těžké, proto manipulace s nimi vyžaduje určitou zručnost, mimo jiné z bezpečnostních důvodů. Pokud je však používáte správně, velice vám ulehčí práci při hrubém porcování. Čepel bývá z oceli, která vyžaduje pravidelnou údržbu a broušení. K dostání jsou také nerezové sekáčky. Pokud potřebujete pracovat s masem, ale na sekáček si netroufnete, vyzkoušejte porcovací nože.
Čím doplnit sadu nožů?
- Filetovací nože – Navržené pro precizní odstranění kůže a kostí z ryb.
- Japonské nože – Známé svou větší a velmi ostrou čepelí, ideální pro rychlou práci a krájení surovin do asijských pokrmů.
- Kuchyňské kolébky – Uzpůsobené pro kolébkový pohyb pro rychlé a efektivní krájení většího množství surovin.
- Vykosťovací nože – Mají speciální tvar čepele pro snadnější oddělování kostí od masa.
- Elektrické nože – Jedná se o zařízení, které připomíná malou elektrickou pilu. Kmitající ostří perfektně nakrájí například pečené maso z grilu nebo z trouby.







































