Materiál čepele ocel, materiál rukojeti dřevo, délka ostří 16,5 cmTradiční japonský nůž Santoku z řady Tojiro Zen s délkou čepele 165 mm. Santoku je univerzální nůž vhodný pro práci se zeleninou, masem a rybami.
Tradiční japonský nůž Santoku z řady Tojiro Zen s délkou čepele 165 mm. Santoku je univerzální nůž vhodný pro práci se zeleninou, masem a rybami. Tenké ostří nože vám zaručí hladký a snadný řez, díky kterému z krájené zeleniny nebo masa neunikne zbytečně šťáva. Rozměry čepele umožňují nakrájenou surovinu podebrat a přenést na pánev. Nože Santoku doporučujeme pro svoje univerzální použití do všech kuchyní jako základní nůž– můžete s nimi krájet zeleninu, porcovat maso a ryby, sekat cibuli, utřít česnek, drtit, plátkovat, apod. Čepel je vyrobena z 3-vrstvé kobaltové oceli s jádrem VG-10. Nůž je proto perfektně ostrý, pružný a odolný. Odolnost ještě umocňuje výroba pomocí tzv. DP metody, která slouží jako prevence dekarbonizace a činí nůž vysoce odolným vůči fragmentaci a opotřebení. Rukojeť je vyrobena v tradičním japonském stylu z flambovaného kaštanového dřeva a je proto více odolná vůči vodě a opotřebení. Při práci je nůž velice pohodlný, neklouže z ruky a skvěle se tak s ním manipuluje. Součástí je luxusní dárková krabička a ochranné pouzdro na čepel nože. Řada Tojiro Zen - pro ty, kteří chtějí mít doma profesionální nože a zároveň si do své kuchyně vnést tradiční japonský design.