Materiál čepele ocel, materiál rukojeti dřevo, délka ostří 13 cmProfesionální okrajovací nůž z řady Tojiro Shippu s délkou čepele 130 mm. Univerzální nůž, který nesmí chybět v žádné kuchyni.
Profesionální okrajovací nůž z řady Tojiro Shippu s délkou čepele 130 mm. Univerzální nůž, který nesmí chybět v žádné kuchyni. Velice ostrá špička umožňuje snadné proniknutí nože do potravin s pevnější vrchní částí a stejně kvalitní ostří pak dokončí řez. Okrajovací nože Tojiro mají ergonomicky tvarovanou rukojeť a speciálně tvarovanou čepel k dosažení těch nejlepších výsledků při okrajování a vykrajování ovoce a zeleniny. Čepele nožů této řady jsou vyráběny ručně z 63 vrstev damascénské oceli (nebo 37 vrstev v případě okrajovacích a menších univerzálních nožů) složitým procesem vrstvení a překládání ocelí s různým obsahem uhlíku. Tento způsob výroby dává nožům ty nejlepší vlastnosti - nože jsou bezkonkurenčně ostré, houževnaté a odolné. Svoji ostrost si navíc uchovávají po velmi dlouhou dobu. Odolnost nože ještě umocňuje patentovaná tzv. DP metoda, která odstraňuje riziko dekarbonizace při výrobě. Luxusní vlnkový vzor na čepeli, charakteristický pro nože z damascénské oceli, je díky ruční výrobě u každého nože originální. Konstrukce nože je optimálně vyvážená a povrch rukojeti příjemný na dotek, s nožem se proto výborně manipuluje. Rukojeť je vyrobena v tradičním japonském stylu z flambovaného kaštanového dřeva a je proto více odolná vůči vodě a opotřebení. Součástí je luxusní dárková krabička a ochranné pouzdro na čepel nože.