Materiál čepele ocel, materiál rukojeti dřevo, délka ostří 21 cmKonstrukce a materiál nože je speciálně určen pro každodenní krájení a sekání velkého množství potravin. Čepele nožů této řady jsou vyráběny ručně z 63 vrstev damascénské oceli složitým procesem vrstvení a překládání ocelí s různým obsahem uhlíku.
Informace o TOJIRO Shippu japonský šéfkuchařský nůž 21 cm černý
Popis
Konstrukce a materiál nože je speciálně určen pro každodenní krájení a sekání velkého množství potravin. Čepele nožů této řady jsou vyráběny ručně z 63 vrstev damascénské oceli složitým procesem vrstvení a překládání ocelí s různým obsahem uhlíku. Tento způsob výroby dává nožům ty nejlepší vlastnosti - nože jsou bezkonkurenčně ostré, houževnaté a odolné. Svoji ostrost si navíc uchovávají po velmi dlouhou dobu. Konstrukce nože je optimálně vyvážená a povrch rukojeti příjemný na dotek, s nožem se proto výborně manipuluje. Rukojeť je vyrobena v tradičním japonském stylu z flambovaného kaštanového dřeva a je proto více odolná vůči vodě a opotřebení.