Materiál čepele ocel, materiál rukojeti dřevo, délka ostří 16,5 cmProfesionální tradiční japonský nůž Santoku s délkou čepele 165 mm z řady TOJIRO Shippu Black. Santoku je univerzální nůž vhodný pro práci se zeleninou, masem a rybami.
Profesionální tradiční japonský nůž Santoku s délkou čepele 165 mm z řady TOJIRO Shippu Black. Santoku je univerzální nůž vhodný pro práci se zeleninou, masem a rybami. Tenké ostří nože Vám zaručí hladký a snadný řez, díky kterému z krájené zeleniny nebo masa neunikne zbytečně šťáva. Rozměry čepele umožňují nakrájenou surovinu podebrat a přenést na pánev. Nože Santoku doporučujeme pro svoje univerzální použití do všech kuchyní jako základní nůž – můžete s nimi krájet zeleninu, porcovat maso a ryby, sekat cibuli, utřít česnek, drtit, plátkovat, apod. Čepele nožů této řady jsou vyráběny ručně z 63 vrstev damascénské oceli (nebo 37 vrstev v případě okrajovacích a menších univerzálních nožů) složitým procesem vrstvení a překládání ocelí s různým obsahem uhlíku. Tento způsob výroby dává nožům ty nejlepší vlastnosti - nože jsou bezkonkurenčně ostré, houževnaté a odolné. Svoji ostrost si navíc uchovávají po velmi dlouhou dobu. Odolnost nože ještě umocňuje patentovaná tzv. DP metoda, která odstraňuje riziko dekarbonizace při výrobě. Luxusní vlnkový vzor na čepeli, charakteristický pro nože z damascénské oceli, je díky ruční výrobě u každého nože originální. Rukojeť je ryze tradičního japonského stylu, vyrobena z flambovaného kaštanového dřeva a je proto více odolná vůči vodě a opotřebení. Při práci je nůž velice pohodlný, neklouže z ruky a skvěle se tak s ním manipuluje. Oproti nožům západního stylu jsou nože v japonském stylu lehčí. Součástí balení je luxusní dárková krabička a ochranné pouzdro na čepel nože.