Hmotnost 500 gTandoori masala Tandoori masala je indická směs (kořenící přípravek), která se doporučuje především k pečení a všude, kde je vyžadován nádech tamní kuchyně. Má koriandrovou vůni podtrženou jemným aroma česneku a zázvoru.
Tandoori masala Tandoori masala je indická směs (kořenící přípravek), která se doporučuje především k pečení a všude, kde je vyžadován nádech tamní kuchyně. Má koriandrovou vůni podtrženou jemným aroma česneku a zázvoru. Chuť je lehce pikantní po chilli s podtónem římského kmínu a kurkumy. Složení: koriandr, zázvor, římský kmín, chilli, česnek, kardamom, fenykl, sůl (2,5 %), kurkuma. Použití: Tandoori masala se výborně hodí k přípravě kuřecího masa, ale i na pečení a rožnění jiných druhů mas i zeleniny. Doporučuje se na ryby, králičí či jehněčí maso, kotlety a špízy, z řady zeleniny na patisony či lilek. Jedná se o univerzální koření, kterým lze dochutit i pečené brambory či houby. Tradičně se tandoori masala koření používá v kombinaci s typicky indickým sýrem zvaným Paneer. Vyniká v jogurtové marinádě, do které nakládáme jak maso, tak zeleninu a sýry.