Japan Kokeicha je velice zajímavý zelený čaj se zvláštním způsobem zpracování. Nazývá se také špagetový čaj. Základem pro jeho výrobu je práškový čaj nejvyšší kvality – Japan Matcha. Ten je smíchán s vodou a rýžovým škrobem do hladké pasty, která je poté protlačována přes milimetrové síto. Tím vznikají jehličky podobné jehličkám borovice.
Chuť je nasládlá, velice svěží až nakyslá, s doprovodem specifického aroma. Japan Kokeicha je raritní čaj, který ocení spíše zkušení čajomilové s douškem smyslu pro experimenty. Obecně má zelený čaj svěží vůni a jemnější chuť než čaj černý. Sušené lístky by měly být zelené, pevné a lesklé. Jedná se o čaj, který prošel minimální oxidací.
Čajovník čínský působí jako antioxidant a podporuje fyzickou a mentální aktivitu. Pití čaje je vhodné pro udržení zdravého chrupu, podporuje stav kostí a kůže. Je doporučován při regulaci hmotnosti, je schopen normalizovat hladinu glukózy v krvi a metabolismus tuků. Podporuje normální zdraví srdce.