Zelené čaje
Lehce oxidované čajové lístky, které si zachovaly svou svěží barvu a přírodní chuť. Zelené čaje obsahují antioxidanty, vitaminy a menší množství teinu (kofeinu). Podporují koncentraci, trávení a metabolismus. Jejich chuť může být jemná, travnatá, někdy lehce nahořklá. Mezi známé druhy zeleného čaje patří sencha, gyokuro nebo gunpowder. Zelené čaje se doporučuje louhovat při nižší teplotě vody, aby nezhořkly.
Jaké zvolit balení zeleného čaje?
Sáčkové – Jsou porcované do jednotlivých sáčků pro snadnou a rychlou přípravu. Prodávají se v krabičkách obsahujících 20 a více sáčků, koleček nebo pyramid.
Sypané – Obsahují volné sušené čajové lístky, někdy také s příměsí bylin, ovoce nebo koření. Mají intenzivní chuť a aroma, vyžadují však sítko nebo filtr k oddělení pevných částí.
Kvetoucí – Ručně vázané čajové lístky, které se při zalití horkou vodou rozvinou přímo v šálku nebo v konvičce. Přináší chuťový i vizuální zážitek.















































