Japan Kokeicha je velice zajímavý zelený čaj se zvláštním způsobem zpracování. Nazývá se také špagetový čaj. Základem pro jeho výrobu je práškový čaj nejvyšší kvality – Japan Matcha. Ten je smíchán s vodou a rýžovým škrobem do hladké pasty, která je poté protlačována přes milimetrové síto. Tím vznikají jehličky podobné jehličkám borovice. Rýžový škrob zde plní funkci pojiva, ale dodává i zaoblené, hedvábné textury chuti. Nálev je barvy svěže zelené. Zajímavostí je, že se zakalí díky postupně se rozpadajícím jehličkám. Chuť je nasládlá, velice svěží až nakyslá, s doprovodem specifického aroma. Japan Kokeicha je raritní čaj, který ocení spíše zkušení čajomilové s douškem smyslu pro experimenty. Zelený čaj zná lidstvo více jak 5 tisíc let a je vnímán jako základní čaj. Největšími producenty jsou Čína a Japonsko. Je součástí východní medicíny, kde mu přisuzují až magické účinky. Spojován je s mnoha rituály i kulturními tradicemi zejména v zemích jihovýchodní Asie.