V Gruzii je pěstování a zpracování čaje nedílnou součástí kultury. Při nadvládě SSSR však došlo k určitému úpadku. Nyní se grzuzínské čaje opět vracejí do oka čajomila, produkce roste a zakládají se nové čajové plantáže. Gruzínský čaj jenž Vám zde představujeme, je mocný svým zpracováním a je velmi populární. Čaj je namletý na jemný prášek. Díky tomu lze připravit jako rychlovku bez cedění. Jednoduše dáte lžičku do hrnečku, zalijete vařící vodou a necháte spadnout ke dnu. Tento čaj je vynikající alternativou kávy. Samozřejmě ve vysoké kvalitě, kterou u pytlíkových čajů marně hledáme. Čaj je červenohnědý, má květinové aroma s náznakem medu. Má lehce svíravou, nasládlou chuť. Tradiční příprava: Jednu čajovou lžičku přelijeme 250-300 ml horké vody o teplotě 90-95°C. Louhujeme 2-4 min. dokud čaj nesedne ke dnu. Tento čaj je jednonálevový, vhodný jako rychlý čaj k dobré snídani nebo odpolední čaj. Zákonné zařazení: Čaj pravý černý Složení: 100% Gruzínský mletý čaj