Rooibos červený, lat. Aspalathus linearis neboli čajovec kapský je vzpřímený keř dorůstající výšky až 2 m. První sklizeň začíná až u půlročních rostlin, lístky se sbírají do vaků a následně jsou drceny. Rooibos medový prochází procesem fermentace, přičemž získává svoji medovou barvu, vůni a chuť. Ovšem vyrábí se taktéž zelený rooibos, jenž je nefermentovaný a taktéž ho zde nabízíme. Již pro mnoho generací je nápoj velice populární v Jižní Africe, ale v posledních letech je konzumován i v mnoha dalších zemích po celém světě. Výhodou rooibosu je nulový obsah kofeinu, proto je vhodný k celodennímu pití, i pro těhotné a kojící ženy a malé děti. Šálek čaje Rooibos (bez cukru) navíc neobsahuje žádné kalorie. Kromě toho čaje Rooibos neobsahují kofein, a představují tak alternativní bezkofeinový nápoj, tudíž vhodný i pro děti, kojence a těhotné matky. Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři. Tradiční užití: Dvě čajové lžičky medového rooibosu přelijeme 250 ml horké vody a necháme cca 5 min louhovat. Zvolit lze i silnější variantu: 8–10 g = 4–5 čajových lžiček na 500 ml vody. Minimální množství nákupu je 10 g. Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu