Materiál čepele ocel, materiál rukojeti dřevo, délka ostří 24,6 cmLuxusní nádherný nůž je navržený tak, aby se během používání klouby ruky nedotkly krájecího prkna.
Čepel je ozubená a dlouhá, postupně zakřivená a díky tomu nůž snadno dokáže projít i křupavou kůrkou celého bochníku chleba.
Informace o Morakniv Bread Knife Classic 1891, červený
Popis
Luxusní nádherný nůž je navržený tak, aby se během používání klouby ruky nedotkly krájecího prkna.
Čepel je ozubená a dlouhá, postupně zakřivená a díky tomu nůž snadno dokáže projít i křupavou kůrkou celého bochníku chleba. Čepel z nerezové švédské oceli sandvik 14C28N je temperovaná a zpevněná na 58 HRC v procesu, při kterém každý získává nůž optimální kombinaci vlastností vzhledem k účelu použití. Čepel nože je lesklá v souladu s tradicí kuchařského umění, kde je lesklá čepel požadavkem podle regulí hygienických standardů.
Nůž může být zároveň použit pro okrajování masa nebo krájení zeleniny.
Hrany nože jsou na obou stranách zkosené o 18° a celkový úhel čepele je 32°, typický pro všechny nože Morakniv. Společně se zaoblenou špičkou je nůž harmonický vyvážený a bezpečný při používání.
Integrovaná ochrana prstů, která je nezbytným bezpečnostní prvkem zabraňujícím pořezání, doplňuje funkčnost a je přizpůsobená velikosti nože.
Precizní kování na obou koncích rukojeti je vyrobeno z nerezové oceli, dává noži hrubý vzhled a zároveň zajišťuje noži perfektní vyvážení.
Na noži je vytepán erb regionu Dalarna, který byl vždy jednou z charakteristik společnosti Morakniv. Erb je zárukou kvality a řemeslné dovednosti na vysoké úrovni.
Rukojeť je vyrobena z červené švédské břízy, která byla původně alternativou k luxusnějšímu mahagonu, a má příjemný zaoblený tvar. Tvar rukojeti je připodobněním klasických nožům Morakniv, ale je speciálně uzpůsobený pro práci v kuchyni.
Díky ergonomickému tvaru nůž nabízí pevný a stabilní úchop a práce v kuchyni se stává mnohem pohodlnější.