Hlavička stránky
Hlavní obsah stránky
Chemie na talíři - Ondřej Dvořák (2021, pevná)

Chemie na talíři - Ondřej Dvořák (2021, pevná)

14 hodnocení
Nahlásit
Nahlásit chybu
Rok vydání 2021, počet stran 208, čeština, pevná / vázaná, ostatní„Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze? V případě Ondřeje Dvořáka vám garantujeme to první, a nádavkem dostanete ještě obrovské množství překvapivých, zábavných, zajímavých a fundovaných informací o tom, jaké chemické a fyzikální procesy jsou odpovědné za středně propečený hovězí…

Nejlevnější nabídky

Hlídat cenu
Chcete zrušit hlídání ceny?
Alza.cz
Hodnocení
94% (410 985)
  • Skladem
  • Doprava zdarma
  • Doprava zdarma
Skladem
Cena
339 Kč
Amipa.cz
Hodnocení
98% (14 443)
  • Skladem
  • Doprava zdarma
  • Doprava zdarma
Skladem
Cena
339 Kč

Vývoj ceny

Hodnocení ceny
Obvyklá cena
Nejnižší cena za 30 dní
339 Kč
Vývoj ceny za 30 dní
0 Kč
Nejnižší cenaBěžná cena (medián)Rozpětí cen
11. 11. 202521. 11. 202501. 12. 202510. 12. 2025320 Kč330 Kč340 Kč350 Kč360 Kč

Podobné výrobky

Všechny podobné

Informace o Chemie na talíři - Ondřej Dvořák (2021, pevná)

Popis

„Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze? V případě Ondřeje Dvořáka vám garantujeme to první, a nádavkem dostanete ještě obrovské množství překvapivých, zábavných, zajímavých a fundovaných informací o tom, jaké chemické a fyzikální procesy jsou odpovědné za středně propečený hovězí steak, omamnou vůni smaženého řízku, křupavou zeleninu, nadýchaný popcorn nebo tu nejlepší domácí zmrzlinu. Vzorce ještě nikdy nebyly tak přístupné a zábavné! Držíte v rukou knihu, která nabízí skutečně pestré čtení. Výklad o chemických vlastnostech základních potravin jako cukr, mléko, máslo, maso či voda vystřídá exkurz do zákoutí mongolské kuchyně. Od popisu principu vnímání chutí se dostaneme k tomu, proč jsou některé papričky opravdu hodně pálivé, dozvíme se, za co je v kuchyni odpovědná Maillardova reakce a jen tak mimochodem se naučíme, jak připravit steak podle našich představ. I taková totiž může být chemie: skutečně praktická věda, úzce propojená s našimi každodenními životy.

Parametry

Základní údaje

VýrobceNakladatelství GRADA
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
KategorieKuchařky a nápoje
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru

Jazyk a vazba

Jazyk
čeština
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
Vazba
pevná / vázaná
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru

Druh

Druh kuchařky
ostatní
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru

Ostatní parametry

Počet stran
208
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
Rok vydání
2021
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
Produktové číslo
978-80-271-2881-5
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
Na Zboží od
18. října 2021
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
Nahlásit chybu v informacích
Nahlásit chybu
Informace o produktu mohou být nepřesné nebo nekompletní. Doporučujeme si je ověřit před nákupem u vybraného prodejce.

Recenze 94%

Hodnocení: 94%
14 recenzí
5
10x
4
4x
3
0x
2
0x
1
0x

Pouze hodnocení označená znakem jsou ověřena. Hodnocení bez tohoto znaku jsou neověřena. Více info.

Přidání nového hodnocení

Pouze hodnocení označená znakem jsou ověřena. Hodnocení bez tohoto znaku jsou neověřena. Více info.

Registrovaný uživatel23. července 2022
Hodnocení: 100%

Kniha je dokonalým přehledem dějů, kterými se zabývá,není lepší.

Pokud čitatel nemá alespoň středoškolské vzdělání z chemie , což mám, vzorce chemických sloučenin ho zahlcují. Já jsem jich už bohužel spoustu zapomněla a docela mi to bylo líto . Pasáže o mase, rybách, krvi apod. byly ale strhující. Jsem ráda, že jsem knihu přeluštila, ale podruhé se k ní asi nevrátím.Ony zmíněné pasáže jsem vyslechla ve vysílání pořadu Meteor a velmi mne oslovlly.

Nahlásit
Nahlásit recenzi
Registrovaný uživatel13. února 2022
Hodnocení: 80%

dárek

zajímavé informace

Nahlásit
Nahlásit recenzi
Registrovaný uživatel16. ledna 2022
Hodnocení: 100%

Je to opravdu skvělá chemie a ne vaření

Super, doporučeno všem zájemcům o chemii

Nahlásit
Nahlásit recenzi
Registrovaný uživatel2. ledna 2022
Hodnocení: 80%

slyšela jsem úryvky v Meteoru a zaujaly mě

jsem teprve na 20 straně

Nahlásit
Nahlásit recenzi
Registrovaný uživatel2. ledna 2022
Hodnocení: 100%

Knihu jsem si koupil na základě četby z ní v rozhlasovém pořadu "Meteor". Jak poslech, tak i vlastní čtení mě velice zaujalo hlavně díky přehlednému vysvětlení používání potravin z hlediska chemie.

Jsem s její četbou velice spokojen.

Nahlásit
Nahlásit recenzi
Registrovaný uživatel21. prosince 2021
Hodnocení: 100%

Knížku jsem vybrala pro moji velmi dobrou známou, dostane ji na vánoce, takže zatím nevím jak se ji bude líbit. Já jsem do ni nahlédla a myslím si, že může být v mnohém poučná.

Nahlásit
Nahlásit recenzi
Všechny recenze

Kuchařky a nápoje Nakladatelství GRADA

Více z kategorie
Oblíbené výrobky
Časté volby
Podobné kategorie
Trendy na Zboží
Nakupujete
Internet a PC
Tech a AI