Zrnková káva
Nejčastěji se vyrábí z pražených semen kávovníku. Obecně se považuje za nejkvalitnější typ, protože si ji namelete těsně před konzumací s vlastním mlýnkem. Ochutnejte různé druhy zrnkových káv v degustačním setu nebo v BIO kvalitě.
Jaký vybrat druh?
Mezi nejpopulárnější druhy kávy patří arabica a robusta. Arabica vykazuje větší kyselost. Naopak robusta má minimální kyselost, což s sebou nese menší chuťovou rozmanitost, ale více kofeinu.
- Cibetková – Je jednou z nejdražších káv na světě. Její zrna jsou získávána z výkalů cibetky.
- Směs – Umožňuje si plně vychutnat různé druhy káv dohromady a užít si kladné vlastnosti každé z nich.
- Bez kofeinu – Klasická pražená káva, která je ale zbavená kofeinu. Užijí si ji zejména těhotné ženy nebo lidé s vysokou citlivostí na stimulující látky. Káva se zbavuje kofeinu buď s použitím rozpouštědla nebo bez použití rozpouštědla. Jako rozpouštědla se nejčastěji používají ethylacetát či methylenchlorid.















































