Káva bez kofeinu
Jde o klasickou praženou kávu, která je ale zbavená kofeinu. Užijí si ji zejména těhotné ženy nebo lidé s vysokou citlivostí na stimulující látky. Káva se zbavuje kofeinu buď s použitím rozpouštědla, nebo bez použití rozpouštědla. Jako rozpouštědla se nejčastěji používají ethylacetát či methylenchlorid. Ochutnejte kávu bez kofeinu také v BIO kvalitě.
Základní rozdělení
- Instantní – Připravíte ji snadno a rychle. Stačí k ní nalít horkou vodu, případně podle chuti doplnit mléko, smetanu nebo cukr. Její nevýhodou je méně intenzivní chuť a aroma oproti ostatním typům kávy.
- Mletá – Poskytuje silnější a plnější chuť než instantní káva. Vyžaduje však speciální vybavení pro přípravu, jako je kávovar nebo french press.
- Zrnková – Obecně se považuje za nejkvalitnější typ, protože si ji namelete těsně před konzumací s vlastním mlýnkem. Disponuje nejsilnějším aroma a chutí.















































