Káva robusta
Vykazuje menší kyselost než u druhu arabica. To s sebou nese menší chuťovou rozmanitost, ale více kofeinu. Po její konzumaci pocítíte povzbuzující účinek, který způsobuje přítomnost kofeinu. Pije se nejen ráno ke snídani, ale také po obědě nebo k dezertu. Ochutnejte tento druh také v BIO kvalitě.
Základní typy kávy robusta
- Instantní – Připravíte ji snadno a rychle. Stačí k ní nalít horkou vodu, případně podle chuti přidat mléko, smetanu nebo cukr. Její nevýhodou je méně intenzivní chuť a aroma oproti ostatním typům kávy.
- Mletá – Poskytuje silnější a plnější chuť než instantní káva. Vyžaduje však speciální vybavení pro přípravu, jako je kávovar nebo french press.
- Zrnková – Obecně se považuje za nejkvalitnější typ, protože si ji namelete těsně před konzumací s vlastním mlýnkem. Disponuje nejsilnějším aroma a chutí.















































