Hlavička stránky

Pánve na indukci

Pokud máte v kuchyni sporák s indukční varnou deskou, je potřeba využívat nádobí z vhodných materiálů. Indukční deska totiž funguje na principu zahřívání pomocí elektromagnetického pole, kdy nedochází k zahřátí varné plochy jako takové, ale teplo vzniká přímo na dně nádoby. Díky tomu nedochází ke ztrátám energie a ohřev je rychlejší. Aby přenos tepla fungoval, je zásadní využít nádobí s feromagnetickým dnem. Vnitřní úprava může být i z materiálů, které nejsou magnetické.

Materiál pánve vhodný na indukci

  • Hliníkové pánve na indukci / Pánve z litého hliníku na indukci – Hliník sám o sobě magnetický není a na indukci se tedy nehodí. Pro použití na ní tedy musí dno tvořit jiný, feromagnetický materiál. Takovéto pánve pak kombinují lehkost hliníku s výhodami indukčního vaření. Umožňují rychlé a rovnoměrné ohřívání.
  • Litinové pánve na indukci / Železné pánve na indukci – Rovnoměrně a efektivně šíří teplo, které i dlouho udržují. Vyznačují se nejvyšší odolností povrchu.
  • Měděné pánve na indukci – Stejně jako litina velmi dobře vede teplo a skládá se z vnitřního materiálu mědi a ze spodní části, která je feromagnetická.
  • Nerezové pánve na indukci / Ocelové pánve na indukci – Tvoří oblíbený kompromis váhy, odolnosti a ceny. Pokud vnitřní povrch také tvoří ocel, rychle a efektivně se čistí, ale při nesprávném používání se mohou připravované potraviny k pánvi přichycovat. Tomu lze zamezit vypálením před použitím nebo pořízením varianty s nepřilnavým povrchem.
  • Titanové pánve na indukci – Vykazují podobné vlastnosti jako litinové pánve, ale jsou výrazně lehčí, proto je s nimi snadnější manipulace. Bývají však také dražší.

Určení pánví na indukci

Praktické vlastnosti pánví na indukci

  • Vhodné do myčky – U nepřilnavých povrchů je vhodné dodržet doporučení výrobce – časté mytí v myčce může povrch časem znehodnotit vlivem agresivních mycích prostředků a vysokých teplot. Platí tedy, že i u myčkově „bezpečných“ pánví prodlouží ruční mytí jejich životnost.

  • Indukční pánve v sadě – Tvoří cenově výhodné sety různých velikostí pánví a příslušenství.

  • S poklicí – Jsou praktické zejména při dušení a přípravě omáček a jiných pokrmů s větším množstvím vody.
Hlavní obsah stránky

Pánve na indukci

Zrušit filtry

Pokud máte v kuchyni sporák s indukční varnou deskou, je potřeba využívat nádobí z vhodných materiálů. Indukční deska totiž funguje na principu zahřívání pomocí elektromagnetického pole, kdy nedochází k zahřátí varné plochy jako takové, ale teplo vzniká přímo na dně nádoby. Díky tomu nedochází ke ztrátám energie a ohřev je rychlejší. Aby přenos tepla fungoval, je zásadní využít nádobí s feromagnetickým dnem. Vnitřní úprava může být i z materiálů, které nejsou magnetické.

Materiál pánve vhodný na indukci

  • Hliníkové pánve na indukci / Pánve z litého hliníku na indukci – Hliník sám o sobě magnetický není a na indukci se tedy nehodí. Pro použití na ní tedy musí dno tvořit jiný, feromagnetický materiál. Takovéto pánve pak kombinují lehkost hliníku s výhodami indukčního vaření. Umožňují rychlé a rovnoměrné ohřívání.
  • Litinové pánve na indukci / Železné pánve na indukci – Rovnoměrně a efektivně šíří teplo, které i dlouho udržují. Vyznačují se nejvyšší odolností povrchu.
  • Měděné pánve na indukci – Stejně jako litina velmi dobře vede teplo a skládá se z vnitřního materiálu mědi a ze spodní části, která je feromagnetická.
  • Nerezové pánve na indukci / Ocelové pánve na indukci – Tvoří oblíbený kompromis váhy, odolnosti a ceny. Pokud vnitřní povrch také tvoří ocel, rychle a efektivně se čistí, ale při nesprávném používání se mohou připravované potraviny k pánvi přichycovat. Tomu lze zamezit vypálením před použitím nebo pořízením varianty s nepřilnavým povrchem.
  • Titanové pánve na indukci – Vykazují podobné vlastnosti jako litinové pánve, ale jsou výrazně lehčí, proto je s nimi snadnější manipulace. Bývají však také dražší.

Určení pánví na indukci

Praktické vlastnosti pánví na indukci

  • Vhodné do myčky – U nepřilnavých povrchů je vhodné dodržet doporučení výrobce – časté mytí v myčce může povrch časem znehodnotit vlivem agresivních mycích prostředků a vysokých teplot. Platí tedy, že i u myčkově „bezpečných“ pánví prodlouží ruční mytí jejich životnost.

  • Indukční pánve v sadě – Tvoří cenově výhodné sety různých velikostí pánví a příslušenství.

  • S poklicí – Jsou praktické zejména při dušení a přípravě omáček a jiných pokrmů s větším množstvím vody.
Dostupnost
Seznam produktů kategorie
Pánev STAUB Litinový pekáč pekáč 24 cm zelený bazalka

STAUB Litinový pekáč pekáč 24 cm zelený bazalka

  • Kulatá
  • Zelená
  • Průměr 24 cm
  • Výška 11,5 cm
  • 4200 g
  • 2,4 l
  • Indukce
  • Vhodná do trouby
  • Vhodná do myčky
  • Průměr dna 18,5 cm

Litinová pánev na dušení s víkem 24 cm, zelená Staub Staub Univerzální, hluboká pánev o velikosti 28 cm, která se skvěle…

6 838 Kč

Allegro.cz

Zobrazit detail
Pánev Demeyere Atlantis 7 pánev na soté s poklicí 28 cm, 40850-344

Demeyere Atlantis 7 pánev na soté s poklicí 28 cm, 40850-344

  • Indukce
  • Vhodná do trouby
  • Výška 7,4 cm
  • 3720 g
  • 4,8 l
  • Průměr 28 cm

Nerezová pánev na soté s poklicí Demeyere Atlantis, 28 cm Pánev na soté s rukojetí a pomocným protějším uchem z řady…

od 8 249 Kč

v 3 obchodech

Porovnat ceny
Pánev Zepter Wok pánev ø 24 cm 2,4 l

Zepter Wok pánev ø 24 cm 2,4 l

  • 2,4 l
  • Průměr 24 cm
  • Materiál pánve nerez
  • Indukce
  • Vhodná do myčky

Zepter WOK je nejlepší volbou nejen pro přípravu asijských jídel, ale je vhodný i na vaření tradičních jídel – zeleniny,…

od 11 860 Kč

v 3 obchodech

Porovnat ceny
Filtry
Filtrování
Smazat všechny filtry

Kategorie