Kuchařský, materiál čepele ocel, délka ostří 16 cmStřední nůž vhodný na krájení středně velké pečeně nebo drůbeže, okurky, jablka větší nebo menší dýně atd. Čepel má jádro z mikrokarbidové práškové oceli MC63 vložené mezi 100 vrstev oceli, s atraktivním designem Damašek.
Informace o ZWILLING J.A. Henckels AG Chutoh kuchařský nůž Miyabi 13 cm
Popis
Střední nůž vhodný na krájení středně velké pečeně nebo drůbeže, okurky, jablka větší nebo menší dýně atd. Čepel má jádro z mikrokarbidové práškové oceli MC63 vložené mezi 100 vrstev oceli, s atraktivním designem Damašek. Tvrdost 60 Rockwella a proto má výjimečně vysokou ostrost. Úhel břitu: 9,5 až 12° na každé straně. Symetrická čepel ostřená tradiční technikou Honbazuke. Cryodur čepel je kalená ve speciálním procesu (včetně ledového tvrdnutí při -196 °C) pro extrémní tvrdost. Tradiční "D-rukojeť" umožňuje neúnavnou práci u všech řezacích technik. Rukojeť je z březového dřeva s mozaikou a kovovou koncovou krytkou s logem Miyabi, zdůrazněný červený pásek. Tyto nože rozhodně nemyjte v myčce nádobí. Nejvýraznější přednost tradičních japonských nožů je v jejich neobyčejné ostrosti. Soulad designu, kvality a pohodlné rukojeti „D“, díky které je práce s těmito noži velice komfortní, je odlišné od jiných nožů. Nože Miyabi se vyrábí ve městě Seki v Japonsku, a to je centrum průmyslu japonských nožů a mečů. Japonská zručnost a kvalita a přesnost Zwilling je mají za výsledek jedny z nejostřejších nožů na světě.