Materiál čepele ocel, materiál rukojeti plast, délka ostří 19 cm, počet kusů v sadě 1 ksKuchařský nůž o délce čepele 19 cm má protiskluzovou rukojeť Fibrox. Využijete-li nůž s širokým ostřím, bude povrch řezu hladký a úhledný.
Kuchařský nůž o délce čepele 19 cm má protiskluzovou rukojeť Fibrox. Využijete-li nůž s širokým ostřím, bude povrch řezu hladký a úhledný. Účelem hladkého a ostrého okraje je to, aby ze syrového ovoce nebo masa na krájecí prkénko uniklo co nejmenší množství šťáv. Na rozpálené pánvi se hladký povrch kousku masa rychle uzavře. Šťávy, díky nimž maso získává chuť, tedy zůstávají uvnitř a maso nevysychá. Ostrým kuchařským nožem lze nakrájet na tenké plátky i rajské jablko, křupavý chléb, nasekat pórek, okurku, nakrájet a naporcovat tvrdší druhy zeleniny, naporcovat maso nebo ryby, očistit a nasekat cibuli, stranou nože utřít česnek nebo nadrtit pepř