Marocká máta - Mentha spicata - NANA vyniká svojí intenzivní příjemnou mátovou, peprmintovou vůni. Chuť marocké máty je oproti mátě běžné intenzivněji mátovější, není nahořklá. Silice pro potravinářský průmysl, či výrobu žvýkaček se získávají z této máty. Používá se do čaje Touareg, ale také jako samostatný nápoj tajine. Mimo jiné je marocká máta oblíbená zejména kvůli pozitivním účinkům na trávicí trakt. Marocká máta udržuje normální strávicí komfort. Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních nám nedovoluje informovat vás o účincích této byliny na Váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři. Tradiční užití: 10g čaje, 0,5l vody vařící, doba louhování 5 minut, scedíme podle chuti osladíme vynikajíci a osvěžující nápoj.. Původ: Maroko Minimální odběr je 10g. Surovina pro přípravu bylinného čaje - nálevu
Důležité upozornění: Jedná se o doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nemá schválené léčivé účinky. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Čtěte pozorně informace na etiketě nebo v příbalovém letáku.