50 gJidášovo ucho je hojně rostoucí houba, rosolovitého, jemného až lepkavého povrchu. Dlouho byla považována za nejedlou houbu nebyla v zpracovávána jako pokrm.
Jidášovo ucho je hojně rostoucí houba, rosolovitého, jemného až lepkavého povrchu. Dlouho byla považována za nejedlou houbu nebyla v zpracovávána jako pokrm. Až ve dvacátém století si začala vybojovávat své místo. Jidášovo ucho roste po celém světě. Roste na starším dřevě nejčastěji na kmenech bezu. Název pramení od mínění, že právě na bezu se oběsil zrádce Jidáš Iškariontský. Od bezu pramení také jeho další název Bolcovitka bezová. Zatímco na západě není Jidášovo ucho příliš konzumováno v Číně je velice ceněno a to nejen v gastronomii. Houby jako Jidášovo ucho, Hlíva ústřičná a Shii také jsou velice vhodným doplňkem stravy, pro jejich vynikající chuť. Právě díky vynikající chuti lze nenásilně tyto houby přidávat a obohacovat s nimi běžné pokrmy a maximálně tak využít jejich vlastností. Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních nám nedovoluje informovat vás o účincích této houby na Váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři. Tradičný užití: Jidášovo ucho je nutné před konzumací nechat projít varem. Používá se do pikantních směsí s masem, do polévek, do zelného salátu, jako pochutina má širokou škálu využitelnosti. Vhledem ke schopnosti pohlcovat vlhkost se například namletý výborně hodí na zahušťování polévek a omáček. Surovina pro individuální použití
Jedná se o doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nemá léčivé účinky. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Čtěte pozorně informace na etiketě nebo v příbalovém letáku.