30 gPlod borůvky je nedílnou součástí kulinářství, ale i tradičním fytoterapeutickým prostředkem. Díky antioxidačním a chuťovým vlastnostem se řadí k našemu nejcennějšímu ovoci.
Plod borůvky je nedílnou součástí kulinářství, ale i tradičním fytoterapeutickým prostředkem. Díky antioxidačním a chuťovým vlastnostem se řadí k našemu nejcennějšímu ovoci. Původem je keřík borůvky z Asie. Dnes je rozšířen téměř po celé Evropě a roste také v Severní Americe. Sušené borůvky si zachovávají stejné vlastnosti jako plody čerstvé. Nenechte se zmást nízkou gramáží, k výrobě je potřeba několikanásobně větší množství plodů čerstvých. Za tmavou barvu borůvek jsou odpovědná ceněná barviva antokyany. Borůvky pozitivně působí na naše oči. Díky antioxidačnímu vlivu čistí a chrání náš organismus před nežádoucími vlivy volných radikálů. Pozitivní účinky mají borůvky na cévy a žíly, které udržují v normálním stavu. Vlastnosti borůvek ocení lidé trpící pocitem těžkých nohou, který napomáhají odstraňovat. Tradiční užití: 1 lžička sušených plodů 3x denně.
Důležité upozornění: Jedná se o doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nemá schválené léčivé účinky. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Čtěte pozorně informace na etiketě nebo v příbalovém letáku.