Čubrica, hmotnost 10 gČubrica Čubrica je kořenící přípravek té nejvyšší kvality. Nejčastěji se lze s touto chutí setkat v receptech pocházejících z balkánské kuchyně.
Čubrica Čubrica je kořenící přípravek té nejvyšší kvality. Nejčastěji se lze s touto chutí setkat v receptech pocházejících z balkánské kuchyně. Jedná se o příjemně aromatické koření, které doladí každý pokrm, do kterého jej přidáte. Celá směs má příjemnou chuť a vůni charakteristickou po libečku, celeru i saturejce. Složení: Sůl (30 %), saturejka, libeček, celer, fenugreek. Obsahuje celer. Použití: Čubrica se výborně hodí k masitým i zeleninovým pokrmům. Doporučujeme přidávat do domácích sekaných, zapékané zeleniny, ale i k dochucení luštěnin – zvláště fazolových pokrmů či hustých polévek. Čubrica je vhodná pro grilování. Bulharská musaka Na 4 porce potřebujeme: 1 kg brambor (lze použít lilek), 0,5 kg mletého masa, 1 ks cibule, 2 šálky mléka, 4 ks vajec, 0,5 hrnku oleje, 2 lžíce mleté papriky, ½ polévkové lžíce směsi čubrica, 1 lžičku drceného černého pepře, sůl dle chuti. Postup: Suroviny si očistíme a nakrájíme. Na části oleje osmažíme dozlatova cibuli, poté přidáme mleté maso, pepř, čubricu, papriku, trošku soli a restujeme do zhnědnutí. Poté sundáme z ohně a smícháme s bramborami, dosolíme, přidáme zbytek oleje a pečeme v troubě při 220 °C 45 min. Mezitím si smícháme vajíčko s mlékem, které na směs nalijeme 10 min. před koncem pečení. Pečeme dozlatova. Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.