Hlavní obsah stránky
Rum Ron Zacapa Centenario 23 y.o. 40 %

Ron Zacapa Centenario 23 y.o. 40 %

Nahlásit
Nahlásit chybu

Karibský rum, 40 %, 0,35 l, země původu Guatemala, zrání 23 letRumy Zacapa Centenario jsou v Guatemale vyráběny destilací z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zrají systémem solera v nadmořské výšce 2333 metrů v sudech z bílého dubu, ve kterých zrál dříve bourbon, Sherry Pedro Ximenez, ale také portské, koňak nebo tokajské víno.

Doporučené nabídky

 

 

  •  
 
 
 
 
 

 

  •  
 
 
 
 

Nabídky dle ceny

 

 

  •  
 
 
 
 
 

 

  •  
 
 
 
 
 

 

  •  
 
 
 
 
 

 

  •  
 
 
 
 
 

 

  •  
 
 
 
 

Podobné výrobky

Všechny podobné

Informace

Popis

Rumy Zacapa Centenario jsou v Guatemale vyráběny destilací z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zrají systémem solera v nadmořské výšce 2333 metrů v sudech z bílého dubu, ve kterých zrál dříve bourbon, Sherry Pedro Ximenez, ale také portské, koňak nebo tokajské víno.

Klíčové vlastnosti
  • kombinace 23 let starých rumů
  • vyráběn v Guatemale
  • zraje ve výšce 2333 metrů

Znalci oceňovaný rum Ron Zacapa Centenario 23 y.o. 40 %

Ron Zacapa Centenario 23 y.o. 40% je umělecké dílo, výsledek trpělivé práce, dlouhých let zkušeností a jedinečných klimatických podmínek. Nebeský rum. Doslova. Zraje totiž v nadmořské výšce 2333 metrů na mystickém místě, kterému se přezdívá Dům nad oblaky.

Ron Zacapa Centenario 23 y.o. 40% balení
Zrání systémem Solera

Tahle guatemalská lahůdka je kombinací rumů ve stáří až 23 let, které zrály v kombinaci sudů po sherry a bourbonu systémem solera. Při tom se sudy staví na sebe od nejstaršího po nejmladší. Když pak přijde čas stáčet, odebere se část rumu ze spodního sudu a doplní se z toho o patro výš. Postupuje se až k nejmladšímu soudku, který se pak dolije novým rumem. Solera je náročný proces, ale výsledkem je jedinečně bohatá chuť a konzistentní výsledek napříč ročníky.

Ron Zacapa Centenario 23 y.o. 40% sudy
Kombinace vůní

Po přivonění vás čeká lahodná kombinace karamelu, vanilky, kakaa a máslových karamelek, spolu s jedinečnými tóny, které si rumy vypůjčily v jednotlivých sudech během zrání: ze soudků po sherry jsou to v cukru pražené para a lískové ořechy, z bourbonových sudů karamelizovaný banán a sušený ananas. Hotová symfonie.

Ron Zacapa Centenario 23 y.o. 40% podávání
Jak chutná

Na patře je plný, neuvěřitelně bohatý, s medovou konzistencí, která je u takhle zralých rumů nezvyklá. Hromada sušeného ovoce a meruňkový kompot ustupují dubovému dřevu, muškátovému oříšku a tabáku. Finiš je dlouhý a tak akorát natrpklý, s tóny kávy, sladké vanilky se špetkou skořice a zázvoru. Pro nejlepší chuťový zážitek doporučujeme podávat ve sklence se silným dnem spolu s velkým kusem ledu, ale experimentům se meze nekladou.

Hodnocení

Přidání nového hodnocení

Rumy Ron Zacapa Centenario

Všechny rumy Ron Zacapa Centenario
Mohlo by vás zajímat