Osobní rozvoj Recenze Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění - Matthew Walker (2021, brožovaná)

Kolik hodin jste dnes v noci spali? Pokud méně než osm, pak asi stejně jako většina lidstva trpíte spánkovou deprivací. O co přicházíte? Lidé, kteří si dopřávají dostatek spánku, jsou zdravější, chytřejší, štíhlejší, atraktivnější a šťastnější. Evoluce nás touto bezbrannou fází denního rytmu nevybavila náhodou! Kniha předního světového neurovědce Matthewa Walkera odkrývá nejnovější poznatky z…

Registrovaný uživatel29. ledna 2024

nebezpečný odpad, čtěte níže

budete tak vynervení, že už nikdy neusnete

Absolutne nejhorsi kniha, jakou jsem cetl za posledni roky. Autor celou dobu jen strasi nespavce, ze umrou, kdyz nebudou spat 7 hodin. Dostanou rakovinu, infrakt, mrtvici a depresi, to tam opravdu pise, aniz by mel nejake dukazy! Nepomuze, protoze nevi jak. Po precteni budete tak vynerveni, ze uz nikdy neusnete. Zcela vazne zvazuji toho blba zalovat. Lze, jak kdyz tiskne. Zcela opomiji lidi, kteri spali malo a presto se dozili vysokeho veku, napr. letci z valky, nebo lide z koncentracnich taboru. Je proti praskum, ale nema zadne reseni. Kdyz nekomu staci 5-6 hodin spanku, ihned to zacne shazovat se slovy, ze to neni pravda, ze jen clovek nevi, ze se zabiji. Ze takovych lidi je na svete jen hrstka a zrovna mu chodi do jeho laboratore, to je nahoda. Skodliva kniha pro nespavce. Pan nema absolutne zadnou zkusenost s nevyspanim. Je to vedec zalezly v laboratori, kde dela pokusy na lidech a zkouma napr. vliv spanku na pamet. Zcela vazne zvazuji toho blba zalovat, protoze mi znicil spanek.

Petr gapagym18. ledna 2024

Nechápu, že o nespavosti píše někdo, kdo o tom vůbec nic neví. Celou knihu bych shrnul takto: "Když nebudete spát, dostanete rakovinu. Když se v noci jednou probudíte, narušíte si spánek a brzy umřete". Celé je to bohužel v tomto duchu. Jakou musí mít ten člověk drzost, když napíše něco takového. Co ještě k tomu není pravda. Tápe rovněž u důchodců, jak mají hodně spát, ale nedochází mu, že ti nemají žádný energetický výdaj.

Pán je zamilován do spánku a zkoumání mozku, ale bohužel po přečtení jeho knihy se budete cítit ještě mizerněji. Vystraší vás tak, že už nikdy nebudete dobře spát.

Registrovaný uživatel3. září 2022

Vyborne napisane, citatelne aj pre laika. Po precitani knihy radikalne zmenite svoj postoj k spanku.

Vynikajuco napisana kniha ktora vas donuti sa zamysliet a prehodnotit ako spite.

Varianta e-kniha
Registrovaný uživatel10. května 2022

Úžasné ! Spánek je pro zdraví důležitější než zdravá strava a dostatek pohybu ! To by si měl přečíst každý ! Nedostatek spánku má prokázaný vliv na vznik a zhoršení většiny civilizačních chorob. Nedostatek spánku má negativní vliv na vývoj mozku u dětí ! Alkohol za volantem je trestný, ale nedostatek spánku ne, přitom může mít ještě horší následky.

Registrovaný uživatel1. května 2022

Kniha obsahuje velmi podnětné informace o tom proč je spánek důležitý. Jak spánek ovlivňuje učení, paměť, psychiku a regeneraci těla.

Registrovaný uživatel17. července 2021

Seznamuje s důležitostí spánku Cituje aktuální studie zkoumající vliv spánku na život Představuje postupy jak překonávat spánkové poruchy

Za mě žádné

Když si uvědomíte, že spánek zabírá přibližně 1/3 života, kdy nejste schopni shánět potravu (zdroje) a jste daleko vice ohrožení predatory. Přesto se ukázal jako evolučně výhodná strategie, to už něco vypovídá o tom jak užitečnou roli musí v životě mít...

Registrovaný uživatel21. května 2021

Změnilo to můj pohled na spánek a jeho význam. Už během čtení knihy jsem si začal více hlídat dobu spánku a snažil se více spát. Doporučuji...

Registrovaný uživatel6. května 2021

Knihu jsme darovali jako dárek před 4dny, nemohla být objektivně hodnocena z časových důvodů.

Registrovaný uživatel22. dubna 2021

Všem vřele doporučuji! Je to velice zajímavá knížka, nemohla jsem se od ní odtrhnout. :)

Registrovaný uživatel19. dubna 2021

Každému doporučuji přečíst. Škoda že jsem ji neobjevil dříve.

Registrovaný uživatel21. března 2021

nesmírně zajímavé, dobře psané, i když odborná literatury, velice čtivé

depresivní, protože z ní vyplývá, že co jste jednou prošvihli , už nikdy nedospíte :-)

jen a jen doporučuji

Registrovaný uživatel12. března 2021

Velmi citelna

Registrovaný uživatel3. března 2021

Velmi zajímavá kniha , dobře se čte.

Registrovaný uživatel12. února 2021

Kniha nenásilně uvede čtenáře do problematiky spánku a jeho důležitosti. Oceňuji řadu doporučení, návodů a faktů jak poznat kvalitu svého spánku a jak jo případně vylepšit.

Významné informace občas zanikají v omáčce doprovodného textu.

Registrovaný uživatel7. února 2021

velmi dobrá kniha

Registrovaný uživatel18. ledna 2021

velmi napínaví děj a dobrá zápletka jentak u toho neusneš

Stále nevím proč spím

ber všema deseti

Registrovaný uživatel6. ledna 2021

Úžasné shrnutí toho, proč je pro nás spánek velmi důležitý

Registrovaný uživatel18. listopadu 2020

Skvělá kniha. Skvěle popsané co vše je závislé na spánku a co se může stát, když ho máte málo. Podle mého by obsah měl být zařazen do osnov biologie na základních školách.

Registrovaný uživatel5. listopadu 2020

Zajímavá kniha. Velmi odborná ale zároveň díky stylu psaní krásně pochopitelná.

Registrovaný uživatel29. srpna 2020

Populárně napsaná kniha. Existuje i audiokniha.

Kniha stojí zato, koupit si ji. Populární formou vysvětluje co je spánek a další věci okolo.