Recenze OPOP H 412 Eko-U 573261

Jedinečnou kvalitou a nízkými provozními náklady splňují kotle na tuhá paliva H4EKO požadavky uživatelů, kteří preferují úsporné vytápění nebo potřebují jednoduchý alternativní zdroj tepla. Tento ocelový teplovodní kotel OPOP H 412 Eko-U je určen především k ústřednímu vytápění malých objektů jako jsou například chaty.

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 32 recenzí pomocí Seznam AI

Kotel OPOP H 412 Eko-U je hodnocen pro svou účinnost, úspornost a jednoduchou obsluhu, ale má konstrukční nedostatky jako chladící smyčku a problémy s tahem komína. Uživatelé zmiňují nutnost vychytat regulaci a čištění, což může být pro některé kupující překážkou. Doporučuje se zvážit potřeby a podmínky provozu před nákupem.

• Dobrá účinnost a úspornost
  • Jednoduchá obsluha a montáž
  • Litinové zpracování
  • Spaluje dřevo i uhlí
  • Emisní třída 4
  • Velká komora na otop
  • Chladící smyčka způsobuje neekologický odtok vody
  • Problémy s tahem komína a dehtováním
  • Prohořívání paliva do násypky
  • Složitější čištění
  • Nedostatečný návod k zapojení

fialka.jan15. ledna 2026

Je cenově nelevnější.

Kotel mi vyhovuje po všech stránkách. Jen ta cena je v současné době pro mne nedostupná. Možná v tomto roce.

burianek.m22. října 2025

Účinnost,snadné ovládání,menší spotřeba paliva.

Složitější čištění.

jesenskyvr19. října 2025

kotel je velice usporný, jednoduchý na udržbu a z toho duvodu jsem si po deseti letech koupil stejný . .

s kotlem této značky velká spokojenost

P Beny 615. října 2025

Rychla montaz.

Netesni prikladaci dvirka(zatezkavam 5kg zavazim),Teplomer ukazuje spatne,Termostat se spatne nastavuje,seka se rost pri rostovani, prohorivani do nasypky,v navodu k obsluze je uvedena trida kotle 5 rovnez i na samolepce!!Tak jak je to s tou tridou??Kdyz to clovek vychyta tak se to necha.

Budu topit druhy rok a starsi opop 418 byl jednodussi a fungoval lepe!

h.p1. října 2025

Vybral jsem si tento kotel, starý Damon dosloužil. Jen ho namontovat

Topná sezona prověří výběr kotle.

L.Frodl2. prosince 2024

Kvalitní výrobek

Jiří Makoň2. listopadu 2024

Svojí konstrukcí vyžaduje skutečně dobrý tah komína a suché topivo. Aby bylo dosaženo nějaké třídy, je šamotem zúžený odtah hoření do kterého je vložena trubka pro pomocný vzduch druhého hoření. Rovněž umístění hlavního přívodu vzduchu v horních přikládacích dvířkách který ,spolu se seškrcením odtahu, má za následek, jak již tady někdo píše, , že palivo nehoří na roštu, ale v násypce. Výrobce na tah a dehtování mezi řádky v návodu nepřímo upozorňuje. Po 3 dnech jsem kotel odstavil a čekám. Objednal jsem si nucený tah spalin za 9 tisíc. Pokud ten nepomůže, budu se koukat na 220 kilo železa Zvažoval jsem odstoupení od smlouvy, jenže představa zpětného stěhování kotle z kotelny a doprava prodejci byla byla sama námahou. .Zatím topím v krbových kamnech s výměníkem, která stojí vedle onoho kotle a je vyvedena do stejného komína a u kterých musím tah regulovat , škrtit.

Registrovaný uživatel19. srpna 2024

Mám kotel OPOP H412 emise2,byla jsem spokojená,proto jsem koupila ten stejný,jeno o třídu vyšší

Registrovaný uživatel22. července 2024

jednoducha ontaz

vprovozu se teprve ukaze. zatim spokojenost

Registrovaný uživatel12. července 2024

Jednoduchá montáž

Velmi dobrý výrobek

Joska24. června 2024

Je emisní třídy 4, jednoduchá obsluha.

Registrovaný uživatel12. dubna 2024

Nevyzkoušeno

dubovi11. dubna 2024

Bezproblémová náhrada původního kotle H 41

Rezumé mohu dodat až po nové topné sezoně

milosstopka3. dubna 2024

Veľmi spokojný

Ďakujem veľmi pekne.

Marek Vujtech19. února 2024

Koupil jsem si kotel H 412EKO-U, a bylo to velká chyba . Začalo to naprosto nedostatečným návodek k zapojení (papírový i internetový návod byl stejný a odkazoval na neexistující a chybějící obrázky a popisy), na mé urgence chyb v návodu český výrobce reagoval tím, že mám pravdu a že chybějící věci doplní, zatím nedoplnil. 12 KW kotel jsem vyměnil za krbovou vložku s výměníkem a topením na dřevo (celkem výkon 10KW) která v pohodě stíhala vytápět dům včetně 500 litrové akumulační nádoby . Tento kotel ani s hnědouhelnými briketami neohřál vodu na víc než 40 stupňů. A pak to čistění kotle - každých 5 dní kompletně rozebrat kotel, vyčistit, vše oškrábat a znovu složit . Naprostá šílenost .

pokud máš rád zimu, studenou vodu a náročnou údržbu, tak si ho kup

vladislavjurik9. února 2024

niská spotřeba dobrý výkon i při dřevě

Registrovaný uživatel9. října 2023

Měnil jsem za starý kotel OPOP, příruby a komín opravdu sedí. Trochu horší přístup k popelniku, hlavně k vymetení zbytků popela, určitě lépe spaluje a je účinnější než starý kotel.

Registrovaný uživatel2. února 2023

perfektní úsporný topím suchým bukovým dřevem řezaným na 20cm na 60 stupňů spotřeba proti starému H418T o polovinu menší.

Registrovaný uživatel2. února 2023

litina, dřevo i uhlí

Registrovaný uživatel6. ledna 2023

Krásně topí je teploučko

Trochu cudi při roztoku Záleží na tom,jak kdo umí topit Rozhodí se a je pak teplo jako v lázních