Materiál čepele ocel, materiál rukojeti dřevo, délka ostří 24 cmJaponský nůž Kasumi Sashimi je vyroben z 33 vrstev damascenské oceli. Jeho speciální tenký tvar zaručí jednodušší práci s masem.
Japonský nůž Kasumi Sashimi je vyroben z 33 vrstev damascenské oceli. Jeho speciální tenký tvar zaručí jednodušší práci s masem. Základ ostří je vyroben z jednoho kusu ultra tvrdé oceli VG-10 GOLD s příměsí kobaltu, manganu, molybdenu a vanadu. Na tento základ je z každé strany nakováno 16 vrstev oceli.
Nože Kasumi se pyšní tvrdostí mezi 59-61 jednotek HRC, přitom běžné profesionální nože se pohybují jen mezi 49 - 52 HRC. Každý nůž má jedinečnou strukturu, stává se tak neopakovatelným řemeslným skvostem. Fenomenální ostrost zaručuje, že krájení zeleniny, masa či pečiva je nezvykle snadné a rychlé.
Ergonomicky skvělá, pevná rukojeť nože Kasumi je vyrobena z tvrdého dřeva Pakka, které je impregnováno zpevňujícími látkami. Zaručuje bezpečný úchop a vedení nože.