40 %, 1 lJedná se o ovocný destilát vyrobený destilací ovocných jednodruhových kvasů bez přídavku cukru nebo jiných ingrediencí. Ovoce prokvašuje za přítomnosti enzymů a kvasinek, které jsou obsaženy pouze v ovoci.
Jedná se o ovocný destilát vyrobený destilací ovocných jednodruhových kvasů bez přídavku cukru nebo jiných ingrediencí. Ovoce prokvašuje za přítomnosti enzymů a kvasinek, které jsou obsaženy pouze v ovoci. Destilace zralého kvasu probíhá vícestupňovou destilací v celoměděném destilačním zařízení a zrání v nerezových tancích od 6 měsíců do 2 let.
Fleret si zakládá na své historii, tradici a zpracování dle původních unikátních receptur, které jsou přes veškerou modernizaci výrobních procesů dodnes dodržovány. Pod značkou Fleret se dnes primárně vyrábí destiláty a lihoviny z ovoce. Výběr a zpracování ovoce, kvasný a následně destilační proces je pod drobnohledem celého výrobního týmu.
V roce 1850 založil měšťan Jakub C. Kohn ve Frenštátě pod Radhoštěm malou továrnu na výrobu likérů, kterou postupně rozšiřoval, až vznikla velkopalírna borovičky a slivovice. Po roce 1948 byla továrna znárodněna a zrušena. V roce 1993 při obnovení výroby mohly být díky paměti posledního míchače použity některé původní receptury a postupy výroby.