Badyán, hmotnost 50 gBadyán celý se používá do sladkých pokrmů, do vánočního pečiva, perníků, povidel, sušenek, ovocných polévek, do kompotů, nádivek, na svařené víno, do grogu, do orientálních jídel z vepřového masa, kachny a kuřete, do sladkokyselých omáček, ale i ryb a jídel se sójovou omáčkou.
Má jemnou vůni podobnou anýzu, kořenitě nasládlou chuť.
Badyán celý se používá do sladkých pokrmů, do vánočního pečiva, perníků, povidel, sušenek, ovocných polévek, do kompotů, nádivek, na svařené víno, do grogu, do orientálních jídel z vepřového masa, kachny a kuřete, do sladkokyselých omáček, ale i ryb a jídel se sójovou omáčkou.
Má jemnou vůni podobnou anýzu, kořenitě nasládlou chuť. Obsahuje až 5 % velmi vzácné silice Anetol.