Rok vydání 2021, počet stran 320, čeština, pevná / vázaná, vegetariánské a veganskéV knize vás čekají zcela nové, výjimečně chutné recepty od Yotama Ottolenghiho a Ixty Belfrage na večeře ve všední dny, ohromující, ale snadno připravitelné pokrmy pro hosty i bombastická jídla pro uvolněné vaření. Kuchařka představuje revoluční přístup k vaření zeleniny se zaměřením na chuť.
Informace o Chuť - Yotam Ottolenghi, Ixta Belfrage (2021, pevná)
Popis
V knize vás čekají zcela nové, výjimečně chutné recepty od Yotama Ottolenghiho a Ixty Belfrage na večeře ve všední dny, ohromující, ale snadno připravitelné pokrmy pro hosty i bombastická jídla pro uvolněné vaření. Kuchařka představuje revoluční přístup k vaření zeleniny se zaměřením na chuť. Kniha je třetím dílem vzdávajícím hold zelenině.
Autor o knize řekl: „Zaměřuje se na pochopení, čím se zelenina odlišuje od jiných potravin, a v souvislosti s tím také na možnosti, jak její chuť a vůni zvýraznit a ozvláštnit. Ukazuje, jak vytvářet chuťové ‚bomby’, navržené speciálně pro zeleninu, a to pomocí procesu, párování a výběru potravin.“
Těšte se na celer pečený v celku na tři způsoby, mrkvovou kaši s kari kořením a hnědým máslem, chlazenou avokádovou polévku s olejem a křupavým česnekem, bezmasé ragú pečené na plechu, steaky ze žampionů portobello s fazolovou kaší nebo sorbet s vodním melounem a jahodami.