Mletá káva
Poskytuje silnější a plnější chuť než instantní káva. Vyžaduje však speciální vybavení pro přípravu, jako je kávovar nebo french press. Ochutnejte různé druhy káv v degustačním setu nebo v BIO kvalitě.
Jaký vybrat druh?
Mezi nejpopulárnější druhy kávy patří arabica a robusta. Arabica vykazuje větší kyselost. Naopak robusta má minimální kyselost, což s sebou nese menší chuťovou rozmanitost, ale více kofeinu.
- Cibetková – Je jednou z nejdražších káv na světě. Její zrna jsou získávána z výkalů cibetky.
- Čekanková – Také se jí říká cikorka. Čekanka pozitivně ovlivňuje trávení, játra a reguluje hladinu cukru v krvi. Také napomáhá efektivní funkci srdce, cév, kostí a kloubů.
- Obilná – Mezi nejznámější značky patří Melta nebo Caro. Díky absenci kofeinu ji mohou konzumovat i děti nebo těhotné ženy. Kromě obilovin v ní najdete také čekanku, řepu nebo další druhy vlákniny.
- Pampelišková – Vyrábí se z nadrceného a sušeného kořene pampelišky. Neobsahuje kofein. Je přírodním antioxidantem. Udržuje zdraví močové soustavy, trávicí soustavy, žaludku a jater.
- Špaldová – Vyrábí se upražením pšenice špaldy. Obsahuje vysoké množství bílkovin, vitamínů a minerálů. Díky obsahu vlákniny se budete pravidelně a zdravě vyprazdňovat.
- Zelená káva – Není pražená, takže kávová zrna mají typickou zelenou barvu. Obsahuje vysoké množství kyseliny chlorogenové, která usnadňuje hubnutí.
- Bez kofeinu – Klasická pražená káva, která je ale zbavená kofeinu. Užijí si ji zejména těhotné ženy nebo lidé s vysokou citlivostí na stimulující látky. Káva se zbavuje kofeinu buď s použitím rozpouštědla, nebo bez použití rozpouštědla. Jako rozpouštědla se nejčastěji používají ethylacetát či methylenchlorid.










