Káva arabica
Vyrábí se z pražených semen kávovníku. Arabica vykazuje větší kyselost a nižší obsah kofeinu v porovnání s robustou. Po její konzumaci pocítíte povzbuzující účinek, který způsobuje přítomnost kofeinu. Pije se nejen ráno ke snídani, ale také po obědě nebo k dezertu. Ochutnejte různé kávy arabica také v degustačním setu nebo v BIO kvalitě.
Jaký typ kávy arabica zvolit?
- Instantní – Připravíte ji snadno a rychle. Stačí k ní nalít horkou vodu, případně podle chuti přidejte mléko, smetanu nebo cukr. Její nevýhodou je méně intenzivní chuť a aroma oproti ostatním typům kávy.
- Mletá – Poskytuje silnější a plnější chuť než instantní káva. Vyžaduje však speciální vybavení pro přípravu, jako je kávovar nebo french press.
- Zrnková – Obecně se považuje za nejkvalitnější typ, protože si ji namelete těsně před konzumací s vlastním mlýnkem. Disponuje nejsilnějším aroma a chutí.















































