Likéry Jägermeister
Německý bylinný likér, kterému dodává typickou hořkosladkou chuť 56 bylin, květů, kořínků a ovoce. Obsahuje 35 % alkoholu a nejlépe chutná chlazený z namražených sklenek. Lze jej ale pít i v drincích.
Původ a receptura Jägermeistera
Recepturu Jägermeistera vymyslel v německém Wolfenbüttelu Curt Mast. Výrobce z ingrediencí zveřejnil jen zlomek – anýz, citrusy a hřebíček. Ty se macerují v lihu a výsledný likér zraje minimálně rok v dubových sudech. Nápoj se plní do typických hranatých zelených lahví. Správně se pije samotný z panáků namražených na -18°C. Populární jsou ale také koktejly s colou, ledovým čajem, závorovým pivem či energetickými nápoji.
Druhy Jägermeistera
- Jägermeister 35% – Původní a nejrozšířenější verze likéru.
- Jägermeister Scharf 33% – Obsahuje nepatrně méně alkoholu, ale má ostřejší příchuť. Je totiž obohacen o zázvor a kořen galangal.
- Jägermeister Manifest – Má výraznější dubovou chuť. Navíc je bylinná směs 2,5× silnější než u klasického Jägermeistera s důrazem na šafrán, kardamom a vanilku.
Další bylinné alkoholické nápoje
- Tatratea – Čajovo-bylinný likér slovenského původu s vysokým obsahem alkoholu.
- Becherovka – Tradiční český bylinný likér pocházející z Karlových Varů.
- Fernet Stock – Český likér s typickou hořkou chutí.















































