Kuchyňské nože Fiskars
Finská společnosti Fiskars je známá svým nářadím. Má však i rozmanitou nabídku kuchyňských nožů – od základní řady Essential přes odolné Hard Edge po titanové Taiten. Při vybavování nové kuchyně můžete vybrat kompletní sady kuchyňských nožů Fiskars. K naostření můžete použít brousek nebo ocílku Fiskars.
Jaký zvolit typ nože Fiskars?
- Filetovací – Navržené pro precizní odstranění kůže a kostí z ryb.
- Na pečivo – Mají vroubkovanou čepel, která vám pomůže krájet pečivo snadno a bez jeho zdeformování.
- Na zeleninu – Mají menší čepele, které jsou vhodné pro přesné a rychlé krájení zeleniny a ovoce.
- Porcovací – Dlouhé, úzké nože pro přesné krájení a porcování masa.
- Univerzální – Lze je použít pro rozmanité úkoly v kuchyni. Pokud si pořizujete první nůž, vyberte klidně z těchto.
Nože Fiskars podle materiálu čepele
- Nerez – Jsou velmi odolné a bez problémů je dokážete sami nabrousit. Jedná se o univerzální čepele.
- Ocel – Mají čepel z uhlíkové, nerezové nebo jiné oceli. Rovněž jde o univerzální čepele.
- Titan – Jsou lehké, velmi odolné a dlouhou dobu vydrží ostré. Při kvalitním zpracování by neměly ovlivňovat chuť potravin.






























