Kotel Recenze Viaflames W22 UNI 20 U220020

Recenze Viaflames W22 UNI 20 U220020

Viaflames W22 UNI 20 U220020 je univerzální zplyňovací kotel na pevná paliva s ručním přikládáním. Konstrukční provedení spalovací komory patentovaného systému JetFlames umožňuje ekologické spalování palivového dřeva, černého a hnědého uhlí přirozeným odtahem spalin bez nutnosti podpory odtahového ventilátoru, a to v teplovodních systémech s přirozenou i nucenou cirkulací topného média.

berni.744510. srpna 2025

Obsluha, spolehlivost , spalování

Registrovaný uživatel29. ledna 2025

Nejde koupit lepší kotel, aby fungoval bez elektriky v kvalitě masívní kotloviny a doma s ním umí děda i babička.

Je o ně zájem, že jsme museli čekat půl roku.

V přeeliktrizované době je topení bez elektriky životní nutnost.

Milan Net27. října 2024

Nejen spokojenost, ale nadšení.

1. Bez elektroniky, takže bez poruchovosti, bez spotřeby elektriky. 2. Má výborný tah i bez ventilátoru, (komín mám prům 200mm) 3. Jednoduchá obsluha 4. Menší spotřeba dřeva, cca o 25% oproti Viadrusu U22 v1 5. Dřevo dobře prohořívá, málo popela 6. Z komína žádný kouř, jen vlnění vzduchu teplem... 7. Po několika měsících topení komín nezanesený

Registrovaný uživatel16. září 2024

Velice kvalitní kotel

Registrovaný uživatel1. května 2024

Výtečná spotřeba po uhelném automatickém kotli a tohle zdůrazňuji. Montáž provedli montážníci z Bohumína od výrobce kotle. Šikovní za půl den hotovo.

Denní přikládání v zimě.

Cena uhlí je taková, že jsem musel vyměnit kotel žrout s údajně podobnou spotřebou za úsporný. Chodím přikládat, dřive jsem nalopatoval zásobník. Ušetřil jsem za zimu 25 uhlí a chodil ke kotli. Něco za něco. Spokojen.

Registrovaný uživatel9. března 2023

Preferuji v nejisté době kotel bez závislosti na elektrické energii. Zaroveň chci 5 třídu a největší účinnost a dříví. Dříví si mohu obstarat na zahradě a v lese. Tenhle kotel splňuje moje představy. Topíme od začátku zimy 2022. Snadná údržba, jednoduchá obsluha, napojení bez změny rozteče trubek. Spotřeba odpovídá popisu kotle. Výborně reaguje na menší výkon. Nebyla nutná akumulační nádoba, pro nás výhoda s místem a taky bez elektřiny. + Kvalita kotle + Snadné připojení na stávající trubky + Regulace výkonu + Nízké náklady za výměnu za starý kotel + Jde topit dřívím i uhlím + Dvouletá záruka i na šamot, 7 let na těsnost kotle

Čekali jsme na kotel měsíc.

Na tenhle kotel jsem čekal.