Kotel Recenze Viaflames W22 Eco 18 W220018

Recenze Viaflames W22 Eco 18 W220018

Viaflames W22 Eco 18 W220018 je univerzální zplyňovací kotel na pevná paliva s ručním přikládáním. Konstrukční provedení spalovací komory patentovaného systému JetFlames umožňuje ekologické spalování palivového dřeva, černého a hnědého uhlí přirozeným odtahem spalin bez nutnosti podpory odtahového ventilátoru, a to v teplovodních systémech s přirozenou i nucenou cirkulací topného média.

Jan Breuer9. října 2025

Stejné připojení jako Viadrus

Velký objem vody. Pomalé ohřátí vody na provozní teplotu. V kotli není vypouštěcí ventil.

Nepovedený.

Jardaj18. dubna 2025

8 mm síla stěny 5 emisní třída Lze použít místo Viadrusu

Pomalé roztápění Velká váha na stěhování Chybí klapka do komína

Místo Viadrusu dobrá volba,nemusí se převařovat příruby. Na stěhování velká váha 388 kg,po 3 schodech do kotelny šílenost.(velká spotřeba slibovice pro 4 hejrupáky) Po roztopení jede dobře,ale musel jsem přidat klapku do komína,vzhledem k velkému tahu komína.Průměr 20 cm a výška 11 metrů.

Registrovaný uživatel30. ledna 2025

lepší kotel jsem nenašel

Registrovaný uživatel6. ledna 2025

Dobrý kotel, hoří v něm dobře

Jen nevím, proč jsem nedostal dotaci, když splňuji požadavky jako důchodce.Měnil jsem kotel 2 tř, za nyní 5 tř. Firma co kotel namontovala až po instalaci řekla, že dotace není možná.

Registrovaný uživatel17. září 2024

Jednoduché a spolehlivé provedení bez potřeby připojení k el. energii. Provedení z kvalitního materiálu z rozumnou sílou stěn je vykoupen vahou. Jiná možnost však ani není možná.

Je o něj bitva a tím i obtížnost jeho získání.

Touto volbou nelze udělat chybu, spíše přesně naopak.

Pavel Novák17. července 2024

Kvalitní konstrukce z 8 mm!!! Možnost topit na samotíž bez oběhového čerpadla Razantní snížení spotřeby po kotli Dakon Dor 20 Přikládání a vymetání kotle zpředu velice snadné, Dor jsem musel rozebrat Kotel je bez elektrických blbůstek a přesto má 5 třídu a vysokou účinnost přes 90%

Po Dakonu jsem nenašel zápor, samé klady

Kvalita, výborně vymyšlený kotel. Na dřevo, uhlí, piliny, štěpku, brikety. Hodnotím po zimě 2023/2024.

slavek.brouk2. března 2024

Má být zplynovací - síla materiálu - zatím před montáží(až na sezonu 2024-25

Asi celková spokojenost

Registrovaný uživatel18. ledna 2024

Výborné spalování. Proti starému kotli lepší přístup k plochám na údržbu. Pohled na nekouřící komín je radost.

Instalace proběhla snadno. Firma však neznala, jak kotel nejlépe provozovat. Nedržel déle stáložár, občas se mírně přetopil. Až po dotazu na technickou podporu bylo vše vysvětleno. Ani jsem nevěděl, že je nutné zavolat kominíka na změnu kotle vysoké třídy účinnosti. Menší informovanost topenářů.

Kotel splnil moje očekávání. Spotřeba klesla o třetinu, méně popela, snadno se ovládá. TOPÍ BEZ ELEKTŘINY!!!

Dušan Zikmund6. prosince 2022

nedá se regulovat, hoří dobře ale nelze ho utlumit.Hledám způsob, aby nebylo nutné ranní zatápění.