Jednoduchý nenáročný kotel, pomalu nerozbytný.
Eco třída 2

Jednoduchý nenáročný kotel, pomalu nerozbytný.
Eco třída 2
Používám 3 článkový kotel U26 15/11/8kW od září 2013 jako náhradu při výpadku dodávky el. energie pro tepelné čerpadlo. K tomuto účelu dostačuje. Ale...viz níže -zápory
plně souhlasím se stanoviskem dosavadního jediného recenzenta. Snad v mém hodnocení pominu poznámku o malém popelníku. Za největší nedostatek považuji spalování, t.j. prohořívání. Kouří při přikládání paliva, používám černé uhlí. Přejdu na pelety. Předtím jsem měl kotel DAKON U18. ž
ivotnost měl vynikající-37 roků. při jedné drobné opravě. Litoval jsem. že jsem přešel k jiné značce.
Rychlý nástup tepla
Montáž: nedostatečný návod na montáž, není jasný postup, jak kotel sestavit a zakrytovat.
Topení: Malý prostor pro výběr popela, malý popelník. Prostor pro popel je malý a špatně se vybírá. Dolní dvířka jsou těsně nad podlahou, takže pokud vypadne trochu popela, špatně se zavírají.
Konstrukce kotle je šitá horkou jehlou. Přívod studené vody a odvod teplé vody jsou osově nad sebou, teplá voda je nad kouřovodem a vlivem tepla se deformuje plast na přetlakovém ventilu. Lepší by bylo mít přívod a odvod vody vyosený, napč. tak, jak to dělá DAKON. Navíc při výběru popela vadí zaslepená díra od tělesa kotle, takže se špatně vybírá popel. Také mi vadí, že se kotel nedá plnit shora, ale pouze zpředu.
Také mi vadí, že kotel se dodává v nesmontovaném stavu a je třeba jej při instalaci domontovat.
Jsou to taková lepší kamna na ohřev ÚT. Kotel není vhodný pro uhlí, koks nebo brikety. Je vhodný pouze pro topení dřevem nebo dřevěnými peletkami.