Recenze Univerzální Kristus: Jak může zapomenutá skutečnost změnit všechno, co vidíme - Richard Rohr (2011, pevná)

Za ta desetiletí, kdy je celosvětově uznávaným duchovním učitelem, pomohl Richard Rohr milionům lidí uvědomit si, o co jde v otázkách víry a spirituality. Dosud nikdy však nepsal na téma, které je v křesťanství nejstálejší a nejčastější: na téma Ježíše. Kdo byl Ježíš, ví většina z nás. Ale kdo byl Kristus? Jedná se jen o Ježíšovo příjmení? Naše chápání, píše Rohr, bylo až příliš často omezeno…
Porovnat ceny 299 Kč

Registrovaný uživatel18. prosince 2022

Fakt skvělá knížka. Stojí za to ji číst!

Registrovaný uživatel21. září 2022

Knihu jsem si koupila na základě doporučení několika známých. Už při předběžném nahlížení mě až fascinovala, až nerada používám přehnané výrazy. Souhlasím s autorem, který v závěru píše, že myslel, že už nenapíše nic lepšího. Poprvé ve svém životě člověka odmala věřícího a nyní už ve věku ranného důchodu jsem narazila na pořádné vysvětlení -pokud to v rámci víry lze- otázky utrpení a smrti Ježíše i každého člověka obecně. A Bůh je tady představován mnohonásobně větší a lepší, než jsem doposud chápala, to mě nadchlo. Souhlasím s lidmi, kteří říkají, že s nimi i docela zatřásla -se mnou také a je to moc dobře -právě toto současná církev a svět potřebuje. Kniha má také několik dodatků, jeden lepší než druhý.

Úžasné dílo, které nelze po přečtení odložit do knihovny, člověku se mnoho toho znovu vynořuje před očima.

Registrovaný uživatel13. dubna 2021

Vynikající výklad působení historického Ježíše a Krista v Jednotě po celé dějiny lidstva a v celém kosmu. Vysvětluje nesmyslnost všech předsudků neboť vše tvoří jednotu v Bohu.

Lze pouze doporučit. Je to kniha pro všechny hledající.

Registrovaný uživatel6. dubna 2021

Knihy od Richarda Rohra jsou vždy super, hodně transformační. Právě ji čtu a vede mě k meditaci a kontemplaci.

doporučuji, tato je obzvláště podařená a velmi komplexní

Registrovaný uživatel11. února 2021

Prostě skvělá kniha

Registrovaný uživatel10. února 2021

Vrcholné dílo autora. Mnoho zajímavých až překvapivých úhlů pohledu na evangelium. Nefundamentalistický přístup k církvi a náboženství. Velmi čtivě zpracované zásadní mystické téma. Čtení mě moc bavilo a rozšířilo moji perspektivu.

Registrovaný uživatel27. ledna 2021

Knížka je moc krásná.

Žádné jsem neobjevila

Doporučuji těm, kdo chtějí se svým životem něco udělat. Kdo věří, že je možné něco udělat.

Registrovaný uživatel11. prosince 2020

Dobře se čte Výborný autor