Přenosná, s grilem, generátor studeného kouře, počet roštů 3, 13,95 kgUdírnu můžete používat i jako klasický gril. Aromatický kouř se vytváří tak, že se do aroma zásobníku nasypou dřevěné štěpky a zavěsí se na dno udírny.
Udírnu můžete používat i jako klasický gril. Aromatický kouř se vytváří tak, že se do aroma zásobníku nasypou dřevěné štěpky a zavěsí se na dno udírny. Kouř prochází skrz sud do komína a maso, ryby, zelenina a další pokrmy získají požadované aroma. Teplota pro studené uzení se pohybuje mezi 15 a 25 stupni, pro teplé uzení mezi 30 a 50 stupni a pro horké uzení ideálně kolem 70 až 130 stupňů Celsia.
K udržování teploty v požadovaném rozmezí používejte teploměr na vnější straně dvířek. Při studeném uzení je vlhkost vzduchu zpravidla vysoká, mezi 70 a 80 procenty. Toho se dosáhne tak, že se dodaná vanička, která se používá také k zachycení tuku, naplní vodou a zavěsí pod udící se potraviny. Maso a zelenina získají při uzení intenzivní a chutnou uzenou chuť.
Bukové, dubové, javorové, hikorové, jablečné nebo třešňové - o tom rozhodnete výběrem dřevěných třísek. Díky šetrnému procesu je i horké uzené maso obzvlášť křehké. Díky bočním držadlům můžete tuto velkou udírnu dokonce přemístit na místo, které si sami zvolíte.
Příslušenství udírny je praktické a užitečné. Díky háčkům na zavěšení uzených potravin můžete využít celý prostor pod ohništěm. Součástí dodávky jsou také 3 grilovací rošty. Ty lze použít i pro přímé nebo nepřímé grilování.