Recenze Tělo sčítá rány: Jak trauma dopadá na naši mysl i zdraví a jak se z něj léčit - Bessel van der Kolk (2021, pevná)

Trauma nelze obejít. Jeho následky zažívají mnozí – možná vy, možná vaši blízcí. Vždy však ovlivňuje životy všech okolo. A není v silách trpícího, aby projevy v podobě depresí, chronických potíží, alkoholismu, sebepoškozování či pocitů studu a osamělosti zvládl bez pomoci.

bronclikova6. března 2025

má pravdu

petra.pozdnickova14. listopadu 2024

Dobrá kniha

cadovak4. června 2024

Informace o traumatu z různých úhlů - fungování mozku, hormonálního systému, paměti, celkový dopad na člověka, metody práce s traumaty atd. Kniha je nabita informacemi, výzkumy, příklady z praxe, dobře se čte. Doporučuji všem se skutečným zájmem o tuto oblast.

Skvělá kniha, jsem nadšená.

Registrovaný uživatel19. června 2023

Skvělá kniha, získala jsem náhled na to, co se děje v organizmu při prožívání traumatické události i následně dál, jak se promítá do života.

Registrovaný uživatel23. října 2022

Dostatečně odborné, i čtivé. Živé případy i způsoby jak se s traumaty vypořádat. Dle mého povinná četba pro všechny psychoterapeuty psychology, psychiatry a všechny, kdo zažili nějakou traumatizující zkušenost, nebo vyrostli v rodině která nenaplňovala jejich potřeby blízkosti, bezpečí a citové dostupnosti.