Krémový, 20 %, 0,7 lZákladem kvalitního kávového likéru je samozřejmě kvalitní a dobře upražená káva, v našem případě káva z české pražírny. Základní postup při výrobě je podobně jako u všech likérů jednoduchý, vezmete kávu, naložíte jí do kvalitní jemné lihoviny, přidáte třeba vanilku nebo něco jiného na ovonění, můžete směs i osladit a macerace udělá celé kouzlo, když dozraje ten správný čas, vyfiltruje se čistý…
Základem kvalitního kávového likéru je samozřejmě kvalitní a dobře upražená káva, v našem případě káva z české pražírny. Základní postup při výrobě je podobně jako u všech likérů jednoduchý, vezmete kávu, naložíte jí do kvalitní jemné lihoviny, přidáte třeba vanilku nebo něco jiného na ovonění, můžete směs i osladit a macerace udělá celé kouzlo, když dozraje ten správný čas, vyfiltruje se čistý nápoj a likér je na světě. Ovšem i zde platí, že ďábel se ukrývá v detailech, kromě kvality použitých surovin, které jsou samozřejmě alfou a omegou celého likéru, velmi záleží i na době macerování, na teplotě při které probíhá, na poměru jednotlivých přísad, je to zkrátka věda.
U Sudličky chtěli kávě zůstat co nejvěrnější, používají minimum cukru, díky čemuž je likér blízký opravdovému espressu, jak je to jen možné. Kávový likér se velmi dobře pije, dominuje mu lahodná chuť silné kávy, je mírně nasládlý a celý zážitek krásně rámuje voňavá vanilka.