Sypaný, zelenýKopřiva – „lahodné nebezpečí popálení“- Z kopřivy se dá připravit lahodný čaj, který se velmi dobře hodí k jarnímu období a díky svým pročišťujícím účinkům může být použit k vnitřní očistě. Listy jsou spařeny vroucí vodou, po 5 až 10 minutách získáme skvělý čaj s jemnou chutí.
Kopřiva – „lahodné nebezpečí popálení“- Z kopřivy se dá připravit lahodný čaj, který se velmi dobře hodí k jarnímu období a díky svým pročišťujícím účinkům může být použit k vnitřní očistě. Listy jsou spařeny vroucí vodou, po 5 až 10 minutách získáme skvělý čaj s jemnou chutí. Je k dostání i v nálevových sáčcích! Kopřiva je žahavý porost a daří se jí v půdách bohatých na živiny, roste v blízkosti lidí, podél plotů nebo v zahradách. Dorůstá do výšky až jednoho metru. Na listech a stoncích se nacházejí žahavá vlákna, jejichž špičky se při doteku ulomí. Proto kopřiva často vyvolává svědivé a pálivé vyrážky a mnohokrát je ničena jako plevel, kterému je lépe se vyhnout. Tato rostlina však patří k nejdůležitějším bylinám naší zeměpisné šířky.