Slovenská, počet stran 60, čeština, brožovanáV posledních letech stále více našich občanů opět jezdí na dovolenou na Slovensko, kde obdivují krásnou přírodu, historické i moderní stavby, navštěvují muzea, zajímají se o národní zvyky a pochutnávají si na pokrmech slovenské kuchyně. Ta má svůj osobitý ráz.
V posledních letech stále více našich občanů opět jezdí na dovolenou na Slovensko, kde obdivují krásnou přírodu, historické i moderní stavby, navštěvují muzea, zajímají se o národní zvyky a pochutnávají si na pokrmech slovenské kuchyně. Ta má svůj osobitý ráz. Zároveň se skladba jídelníčků v jednotlivých krajích od sebe liší. K přípravě pokrmů se hojně využívá jednak místních zemědělských produktů (často vlastní výroby), jednak se čerpá ze zvyklostí sousedních zemí. Na gastronomii jižního Slovenska má například velký vliv kuchyně maďarská. Naopak některé slovenské speciality pronikly i do domácností východní Moravy.