Recenze Rojek KTP 30

Kotel Rojek KTP 30 je volně stojící teplovodní kotel určený pro spalování dřeva a dalších tuhých paliv. Tento kotel se vyznačuje jmenovitým výkonem 30 kW, což ho činí vhodným pro vytápění středně velkých až větších prostor. Kotel je konstruován z oceli, což zaručuje jeho dlouhou životnost a odolnost. Unikátní je dvojitá konstrukce kotle, která je navržena tak, aby maximálně prodloužila jeho…

Registrovaný uživatel9. března 2026

Nejhorsi , ale opravdu top nejhorsi kotel za poslednich 40 let . jen same starosti , zere drevo a je jedno jestli cerstvy , rok nebo dva suche a teplo nic moc . kazdy 2 hodiny prikladat . Takze pokud nekdo neco vymysli , tak by to mel taky vyskouset a ne to namalovat a snad to bude horet a zacit to prodavat jako super kotel . snad si to ve vyzkumaku Rojek prectou ??? Za 70 000 a po dvo letech ma cenu šrotu .

Firme Rojek bych rad poradil at vrati lidem penize za tu hromadu zeleza co prodavaji jako radoby kotel . pak at zhasnou zamknou a uz nic radeji nevymejsli

Martin10. července 2024

Lze mít i na samotíž, bez nutnosti nuceného okruhu, klasická instalace, dobré zpracování, vysoký výkon, nízký požadavek na komínový tah.

Musí se přikládat :-)

Granary Lomnice2. ledna 2023

Lehko se v něm zatápí

Obrovská spotřeba paliva. V palivové komoře věčně dřevo visí na sobě, takže nehoří ale doutná, tím pádem v domě zima a v bojleru legionela. V případě, že se dřevo při hoření sesune jak má, nejpozděj za čtyři hod. kotel zcela vyhasne.

Protože doma topíme jen dřevem, měkké, tvrdé nejmíň 2 roky suché, tak jsme se stali otroky kotla KTP 30. Pokud jsme chtěli mít v baráku trochu teplo, neustále musel při hoření někdo asistovat. Jak výše zmiňuju, dřevo věčně na sobě visí, takže nehoří a pokud nevisí, tak hned shoří. Přesto ukrutná spotřeba paliva, za topnou sezonu určitě 30 pm dřeva + 6-8 m3 pilin. Asi bych tu spotřebu dřeva neřešil, protože kolem toho dělám, ale teď s novým jiným kotlem, taky samotíž a bez nádrží je spořeba paliva max !!! 1/3 množství a to chodím v mrazech přikládat 3!!! x denně jinak 2x a v baráku mám hic. Před tím se neustále přitápělo v kuchyni sporákem, a ráno jsme vstávali do 16°C Mám zato, že projektant tohoto kotla, mimo jiné zkopírovaného od ATOMY a bohužel upraveného záporným způsobem, žije v jiné galaxii a v životě v něm dřevem nezkusil nic vytopit. Ano na spálení dřeva kotel stačí, ale to je asi vše.

Registrovaný uživatel27. března 2022

Kotel jsem si objednal,doba dodání - druhá polovina prosince 2022!!!!!? To je ostuda.

Žádný kotel ještě nemám. Doufám že tento dotazník bude k něčemu!!!!!!!!